Nis

Öğrenci ve öğretmenlerimiz, ''Ecdadımızın İzinde Balkanlardayız!'' temasıyla düzenlenen yurt dışı gezisinde Makedonya'nın Kalkandelen, Gostivar, Ohri, Üsküp şehirlerini; Kosova'nın Prizren şehri ve çevresini; Atatürk'ün okuduğu Manastır Askerî İdadisini gezdiler.

Nis

ÇEDES Projesi'nin bu haftaki teması ''vatanseverlik'' idi. Vatan nedir? Vatan uğruna neler yapılır, nelerden vazgeçilir?  Öğrencilerimizle en yakın kahramanlık dsetanımız 15 Temmuz Destanı'nı konuştuk, belgesel izledik.  15 Temmuz Hafıza Müzesini, Şehitlik Anıtı'nı ce Şüheda Camısı'ni ziyaret ettik.  Bu aziz vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz.

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 104. yılını, Türkiye’nin ve dünyanın tüm çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ederiz.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı 23 Nisan 1920, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek bağımsızlığımızı ve millî iradenin hakimiyetini dünyaya ilan ettiğimiz tarihtir.

İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle okulumuzda tören düzenlendi.  Ana sınıfı öğrencilerimiz bayramlarını coşkuyla kutladılar.

Nis

25-31 Mart Kütüphaneler Haftası kapsamında ana sınıfı öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, Üsküdar Mihrimah Sultan Çocuk Kütüphanesini ziyaret ettiler.

Nis

Ramazan ayı boyunca okunan mukabelenin hatim duasını öğrenci ve öğretmenlerimizle 04.04.2024 tarihinde okulumuzun mescidinde  yaptık.

Nis

Şehir ve Medeniyet Kulümü öğrencilerimiz TRT 1'de yer alan ''Batı'ya Akan Nehirler'' adlı belgeselden bir bölüm izledi. Öğrencilerimiz, Yunan medeniyetinin kaynağının Doğu medeniyeti olduğuna dair bilgileri bu belgeselde görsellerle öğrendiler.

Nis

Kadir Gecesi'ni ihya etme bağlamında okulumuzun mescidinde Meslek Dersleri Öğretmenimiz Mustafa Sezer tarafından 04.04.2024 tarihinde ''Kur'an-ı Kerim ve Hayat'' konulu sohbet düzenlendi.  Hocamıza ve dinleyici öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Kanser, önlenebilir, erken tanı ile tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bilgi eksikliği, korku, ihmal gibi nedenlerle tanı geciktiğinde tedavi de güçleşmektedir. Aynı zamanda sosyal, psikolojik, ekonomik yönden de hasta, hasta yakınları ve toplumun önemli bir kısmını etkileyebilmektedir. Bu önemli sağlık sorununa halkın dikkatinin çekilmesi, toplumun kansere yönelik bilincinin arttırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası olarak belirlenmiş olup her yıl düzenlenen etkinlikler kanser mücadelesinde oldukça önemli bir yer tutmaktadır.

Okulumuzun konferans salonunda 04.04.2024 tarihinde Kanser Haftası münasebetiyle bilgi vermek ve bu konudaki farkındalığı artırmak amacıyla program düzenlendi. Öğrencilerimizi çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz.

Nis

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 7 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Kanun'un yürürlüğe girmesi, ülkemizde kişisel verilerin korunması alanında yeni bir dönemin başlamasına neden olmuştur.

1 Eylül 2018 tarihli ve 30522 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan MEB Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'nde yapılan düzenleme ile "Kişisel Verileri Koruma Kulübü" kurulması ve 7 Nisan gününün "Kişisel Verileri Koruma Günü" olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.

Kişisel Veri, Kişisel Verilerin İşlenmesi, Veri Sahibi, Kişisel Verilerin Korunması hakkında ve daha fazla bilgi edinmek için https://www.kvkk.gov.tr/ adresini ziyaret ediniz.

Kişisel verilerin korunması ile ilgili bilgilendirici videolara aşağıda yer almaktadır:

Mrt

Ana sınıfı öğrencilerimiz 21.03.2024 tarihinde okulumuzda ''İlk Orucum, İlk İftarım!'' etkinliğinde bir araya geldiler.

Mrt

AŞİNA projesi kapsamında görevli öğrencilerimiz tarafından bu hafta  yardım kolisi hazırlandı. Ramazan ayının manevi atmosferinde paylaşmak ve yardımlaşmak çok daha anlamlı. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

12/G sınıfı öğrencilerimizden Ahsen Nisa Dursun, 19-20 Mart 2024 Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışması'nda ikinci olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Mrt

''Dilimizin Zenginlikleri Projesi'' kapsamında,  07.03.2024 tarihinde okulumuzda Türkçemizin kelime, deyim ve atasözü hazinesini öğrencilere tanıtmak; İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe'deki kelimelerin öğrenilmesini sağlamak amacıyla 9. sınıflar arasında ''Kelime Hafızam'' yarışmasını düzenledik.

Mrt

Öğrencilerimiz, roman kahramanlarını kitaplarda tasvir edildikleri kıyafetlerle okul koridorlarına taşıdılar.  Birçok yerli ve yabancı roman ile kahraman öğrencilerimizin özverili çalışmaları ve anlatımlarıyla sergilendi.  Öğrencilerimiz, romanlar ve kahramanlar hakkında arkadaşlarını bilgilendirdi. Bu etkinlikte görev alan öğrencilerimize teşekkür ederiz. (08.03.2024)

Mrt

Okulumuzda 14 Mart Pi Günü etkinlikleri kapsamında 14.03.2024 tarihinde Matematik Bilgi Yarışması ve Matematik Sergisi düzenlendi.  Yarışmaya katılan, başarılı olan tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz. Öğrencilerimizi bu güzel çalışmalara yönlendiren matematik öğretmenlerimize teşekkür ederiz.